recept za pravljenje cokoladne torte

Trojna čokoladna torta
cokoladna torta

Baš kako sam naslov i kaže brza čokoladna torta sa gotovim korama. U nedostatku vremena ili leti jednostavno kupite kore i premažite finim čokoladnim kremom sa dodatkom eurokrema, oraha, lešnika, ili čega god da volite. Za ovu kombinaciju ja sam odabrala eurokrem kao omiljeni dodatak kremovima kod nas.

Sastojci:

  • 1 gotove okrugle kore ( 3 komada u pakovanju )
  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 8 kašika šećera
  • 125 gr maslaca
  • 500 ml slatke pavlake ( ili 300 gr šlaga i 400 ml kisele vode ili mleka )
  • 200 gr eurokrema

Priprema:

Pomešati puding, šećer i malo hladnog mleka od 750 ml i izmešati da nema grudvica.Ostatak mleka staviti na vatru.Pre nego što mleko provri zakuvati puding i mešati.Sve radite na srednjoj vatri kako ne bi zagorelo.Skinuti puding sa vatre, prekriti preko folijom ili kesom, direktno na puding i ostaviti da se ohladi.Ohladjen puding izmutiti mikserom 30 sekundi.Dodati iseckan i omekšao maslac pa sve zajedno umutiti.Ukoliko koristite margarin njega morate posebno umutiti pa njemu dodati puding.Umutiti posebno slatku pavlaku, pa kremu dodati 2 – 3 kašike, pune kašike pavlake i eurokrem, pa sve izraditi mikserom.Fil ne mutite previše jer onda otpusti i bude mekši i teži za mazanje. U tom slučaju morate ga vratiti u frižider da se malo stegne.Svaku koru poprskati sa malo mleka, paziti da ne bude previše jer sere onda raspadaju.Namazati trećinu fila, pa trećinu preostale slatke pavlake i tako do kraja.Ako želite još čokoladniji ukus možete otopiti 100 gr čokolade sa 2 kašike ulja i 3 kašike mleka pa na svaku koru po malo isprskati ili premazati i onda kada se na korama stegne čokolada sastavljati celu tortu.Najbolje je tortu slagati u obruču, a možete iskoristiti i taj okvir u kojem su kore bile tako što stavite kesu ili foliju na dno, pa koru, fil i tako do kraja, kada se torta stegne okrenuti na tacnu.Tortu dobro ohladiti i poslužiti.

Prijatno.

ovo je neko citiranje

Leave a Reply