Categories
Deserti

Recept za pravljenje cokoladne torte

Cokoladna torta

Raskosna nugat torta, bogatog ukusa cokolade i lesnika. Ako vam je potrebna torta koja ce se u slast pojesti to je definitivno ova.Meke i socne korice i bogat krem sa lesnikom. (https://domacirecepti.net/brza-cokoladna-torta-sa-gotovim-korama/)

Sastojci

Kore – peku se dve od po:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 ml ulja

Priprema

Prvo pravimo fil, da bi se hladio.

Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.

Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se fil hladi prviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.

Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati  maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil.

Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem.

Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke. i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila.

Tako raditi do kraja

Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *